فاطمه شهیده س
مظلومیت حضرت فاطمه زهرا س

 

كيفيت تولد مولود كعبه

 

l1vkjvzfpw4v7ltomevl.jpg

 

 

در مسجد الحرام، نمادهاي جهالت و جاهليت بر فراز خانه‏ي خداوند خودنمايي مي‏کنند. خورشيد خود را به وسط آسمان مي‏کشد تا همه را از نور خود بهره‏مند سازد.
پيامبر، به همراه ابوطالب و فاطمه وارد مي‏شوند. فاطمه از آنها فاصله گرفته و به پشت کعبه مي‏آيد، تا با معبود يکتايش نيايش کند.
زيبا و دلنشين با معبودش سخن مي‏گويد.
- پروردگارا! من به تو و پيامبرانت و کتابهايشان- که همگي فرستاده‏ي تو هستند- ايمان دارم. من کلام جدم ابراهيم را تصديق مي‏کنم و شهادت مي‏دهم که همانا او بوده که اين خانه را بنا نموده است. مهربانا! تو را سوگند مي‏دهم و از تو مي‏خواهم به حق کسي که اين خانه را بنا نموده و به حق فرزندي که در شکم با من سخن مي‏گويد و با گفتارش با من انس مي‏گيرد، و من يقين دارم که يکي از آيات و نشانه‏هاي توست، که اين ولادت را بر من آسان فرمايي!
- او چه مي‏گويد؟!
- آري. مگر مي‏شود، فرزند درون شکم با کسي سخن بگويد...! 
با دعاي فاطمه، عده‏اي به او خيره مي‏شوند و غرق در درياي دعاي او مي‏شوند. سخنان او برايشان خيال انگيز است!
صدايي مهيب، پرتو نازک صداي فاطمه را درهم مي‏شکند و در خود حل مي‏کند. ابوطالب و پيامبر نگران از حال فاطمه، به طرف او مي‏روند.
در مقابل چشمان بهت زده‏ي مردم، ديوار کعبه شکاف برمي‏دارد. مسجد الحرام به لرزه مي‏افتد. نفسها در سينه‏ها حبس گرديده و هيچکس را ياراي حرکت نيست.
با صداي لرزش ديوار کعبه عده‏اي به درون مسجدالحرام مي‏آيند، تا حس کنجاويشان را سيراب کنند. ابوطالب و پيامبر نيز با شگفتي و شيفتگي نظاره‏گر اين معجزه‏ي الهي‏اند.
 
در ميان چشمان به حيرت نشسته‏ي مردم، فاطمه آرام از شکاف ديوار مي‏گذرد و وارد کعبه مي‏شود. با صداي مهيب ديگري که در فضاي مسجد طنين‏انداز مي‏شود، شکاف ديوار به هم مي‏آيد.
ماجرا به قدري سريع اتفاق مي‏افتد که هيچکس فرصت و جرأت حرکتي نمي‏يابد. با به هم آمدن ديوار، عده‏اي به طرف محل حادثه مي‏دوند و با حيرت بر جاي شکاف ديوار دست مي‏کشند. ابوطالب که تازه به خود آمده، به طرف کعبه مي‏دود. مسجد الحرام هنوز سکوت محض است و گاه همهمه‏اي آکنده از ترس در ميان جمعيت موجي مي‏زند و دوباره آرام مي‏شود.
ابوطالب جمعيت را مي‏شکافد و خود را به محل شکاف مي‏رساند. بي‏فايده است! او هم کاري نمي‏تواند بکند. ياد مهرباني در ذهنش، او را به طرف خود مي‏کشد:
- محمد! محمد...!
پيامبر نداي عمو را لبيک مي‏گويد. ابوطالب از ميان جمعيت بيرون مي‏آيد و او را در آغوش مي‏کشد. آرامشي سراسر وجودش را فرا مي‏گيرد. بغضِ گلو بر پشت پلکهايش فشار مي‏آورد. اشکها تاب مقاومت ندارند. بغضش مي‏شکند اما بي‏صدا، و اين اشکهايند که بر گونه‏هايش روان مي‏گردند. به حال همسرش غبطه مي‏خورد که به ميهماني دعوت شده است اما...
در کنار پيامبر چند لحظه پيش را مرور مي‏کند. به عظمت همسرش در پيشگاه پروردگار پي مي‏برد، و بيشتر مقام والاي فرزندش را درمي‏يابد.
 
به در کعبه که مي‏رسد، کليد را از شالش بيرون مي‏آورد و بر قفل مي‏چرخاند. تعجب نمي‏کند! در باز نمي‏شود!!
همه نااميد از اطراف کعبه پراکنده مي‏شوند. عرق از سر و روي مردم مي‏ريزد. سايه‏هايشان به حداقل رسيده است.
 با ورود فاطمه به محيط جديد، روح و روان و تنش کاملاً متحول گشته‏اند.
با شکوه‏ترين ميهماني تاريخ! چه کسي باور مي‏کند...؟!
گويي هزاران خورشيد در جاي، جاي کعبه نورافشاني مي‏کنند،
- سلام بر تو اي برگزيده‏ي خدا!
 
آوايي آسماني از گوشه‏ي کعبه، توجه فاطمه را به خود جلب مي‏کند. گل از رخش مي‏شکفد. پنج بانوي بهشتي را مي‏بيند که در نهايت ادب در آن سوي کعبه نشسته‏اند. او آنچنان محو تماشاي اطرافش بود، که حضور بهشتي آنان را احساس نکرد.
- سلام و درود خداوند بر شما پاکان! شما که هستيد؟
سروشي از غيب ندا مي‏دهد:
- سلام بر تو اي بانوي برگزيده و اي مادرِ وليّ خدا!
اين سخن او را به ياد فرزندش مي‏اندازد. درد حمل را به فراموشي سپرده و شايد اثري از آن نيست.
- اي فاطمه! اينان زنان بهشتي اند، که آمده‏اند تو را در اين امر مهم ياري رسانند.
اين «حوا» مادر تو!
اين «ساره» جده‏ي تو!
اين «آسيه» همسر فرعون!
اين «کلثوم» مادر موسي !
و اين «مريم» مادر عيسي!
فاطمه سراسر شور و شعف مي‏شود. هيجان، قلبش را در طپيدن ياري مي‏نمايد. هر لحظه که مي‏گذرد بيشتر احساس راحتي مي‏کند، که شايد پرنده‏ي ذهنش هيچگاه نمي‏ديد که پروردگارش اين چنين براي ولادت فرزند ياريش نمايد.
 
ملائکه فوج فوج بر زمين نزول مي‏کنند و به آسمان صعود. زنان بهشتي با جنب و جوش خود را براي امري عظيم آماده مي‏سازند. فاطمه مي‏پندارد قطعه‏اي از بهشت در شهر مکه فرو افتاده است. در بيرون کعبه مردم همچنان از ماجراي صبح در حيرت به سر مي‏برند، و ابوطالب به مردم نويد تولد فرزندش را در خانه‏ي الهي مي‏دهد.
هنوز کعبه در شور خود است که زمين و زمان رنگ مي‏بازند. نوري خدايي از درون کعبه به آسمان عروج مي‏کند و نوري الهي در جلوه‏ي زمينيان شکل مي‏گيرد... و فرزند فاطمه زمين را با قدوم خود مبارک مي‏گرداند و دنيايي را از خود شرمنده مي‏سازد. مولودي که وليّ پروردگارست و گويي خلقت کعبه و آسمان و فرشتگان و... از يمن وجود اوست. او که ستاره‏ي بلند مرتبه‏ي آسمان روشنايي‏هاست و سرچشمه‏ي نعمت و فيض محبوب است که بر زمينيان معروض گرديده تا امتحاني براي خلق گردد.
زنان بهشتي و مأموران الهي هر يک به نحوي در استقبال وليّ خدايند. در اين هنگام، مولود کعبه بر زمين، به روي خاک مي‏افتد و به سجده مي‏رود:
- شهادت مي‏دهم که خدايي جز الله نيست و محمد پيامبر خداست و علي وصي محمد رسول الله است.
با محمد نبوت ختم مي‏شود و با من وصايت کامل مي‏گردد و من اميرالمؤمنين هستم.
فاطمه در ظاهر و باطن خوشحال و مسرور است. اين را از چهره‏ي او مي‏توان دريافت. موج لبخند و شادي در درياي چهره‏ها بي‏تابي مي‏کند. همه محو تماشاي هيئت و هيبت تازه مولودند.
اميرالمؤمنين سر از سجده برمي‏دارد. چند لحظه‏اي که سر بر سجده داشته، همه تشنه‏ي ديدار رويش گرديده‏اند. مولود کعبه رو به زنان بهشتي مي‏کند و به آنان خير مقدم مي‏گويد:
- سلام بر شما اي برگزيدگان خداوند و اي ياري دهندگان مادرم!
نگاهش در چشمان بانوان بهشتي سنگيني مي‏کند. حوا پيش مي‏رود و نوزاد را در آغوش مي‏کشد. گويي هر دو ساليان درازي است يکديگر را مي‏شناسند:
- سلام بر تو اي مادر!
صداي زيبا و پر طنين نوزاد، گوش حوا و ديگر حاضران را نوازش مي‏دهد:
حوا از اين گفتگوي کوتاه مبهوت سرور است. اما بيش از اين فرصت ديدار ندارد. مريم پيش مي‏آيد و نوزاد را گرفته و او را غرق مهر و محبت خود مي‏نمايد. مولود کعبه باز در سلام پيشي مي‏گيرد:
- سلام بر تو اي خواهرم!
- درود خدا بر تو اي برادرم!
ادامه مي‏دهد:
- خواهر! عمويم عيسي چه مي‏کند؟
- حمد خدا مي‏کند، و بر تو سلام رسانده است.
نوزاد با لبخندي، احساسات مريم را پاسخ مي‏دهد. آنگاه مريم او را با عطري که از بهشت به همراه خود آورده، معطر مي‏نمايد و به آغوش آسيه مي‏سپارد!
آسيه نيز با ولي خدا تجديد بيعت مي‏کند و با پوشاندن بدن نوزاد در پارچه‏اي بهشتي، افتخاري براي خود در تاريخ بر جاي مي‏گذارد.
فاطمه در اين مدت از درياي چهره‏ي فرزندش سيراب مي‏شود .
 
فاطمه آغاز چهارمين روز حضور خود در کعبه را جشن گرفته است. سه روز تمام با فرزندش در جوار قرب الهي از نعم پروردگار متنعم گرديده، و سه روز است که از شوهر و خانه‏اش هيچ خبري ندارد...!
اين بار نيز ملکي با حضور ملکوتي‏اش، خلوت فاطمه با خداي خويش را بر هم مي‏زند.
فاطمه مولودش را با هزاران اميد، پيچيده در حرير بهشتي به آغوش مي‏کشد. قلبش آرام مي‏شود. خود نيز قيام مي‏کند و آماده‏ي ترک خانه‏ي پروردگارش مي‏شود. آخرين نگاههاي وداعش را از پيکره‏هاي کعبه مي‏گيرد... در همين اثنأ نداي هاتف غيبي بدرقه‏ي راهش مي‏گردد:
- اي فاطمه! نام فرزندت را علي بگذار؛ چرا که خداي علي اعلي به من دستور داده که به تو چنين بگويم، و خداوند مي‏گويد: منم محمود و حبيب من محمد است، و منم علي و وليّ من علي است.
فاطمه تحمل صدا را ندارد، اما علي در آغوشش آرامشي به او ارزاني مي‏دارد.
- نام آن دو را از نام خود گرفته‏ام، و آنان را به ادب خود تأديب نموده‏ام، و آنان را بر علم خود آگاه نموده‏ام. آنان از انتخاب‏شدگانند و نور آنان را از نور خور خود خلق کرده‏ام. قسم به عزت و جلالم، من نام وليّم را از نام خود گرفته‏ام.
فاطمه چند گام به عقب مي‏رود و خود را به ديوار کعبه مي‏رساند. چشمانش از شادي کلمات هاتف برق مي‏زند.
 
سکوت به يکباره در فضاي مسجد حاکم مي‏شود. همه از جا برمي‏خيزند و با تعجب به يکديگر مي‏نگرند. ناگهان همان صداي سه روز قبل در فضاي مسجد طنين‏انداز مي‏شود. نفسها در سينه‏ها حبس مي‏گردد. ديوار کعبه از همان محل قبلي شکاف برداشته و دو سوي آن از هم فاصله مي‏گيرد.
در ميان نداهاي آسماني، فاطمه در مقابل چشمان بهت زده‏ي مردم آرام و با صلابت همراه فرزندش از شکاف بيرون مي‏آيد.
عجب عظمتي... چه باشکوه است!
اضطرابي همراه با شوقِ ديدن ادامه‏ي ماجرا، در چشمان مردم موج مي‏زند. ديوار پس از لحظه‏اي دوباره به هم مي‏آيد.
فاطمه در سکوت حاکم بر مسجد چند گام به جلو برمي‏دارد. جمعيت ناخودآگاه کنار مي‏روند. فرزندي تازه تولد يافته در کمال زيبايي و آرامش در آغوش مادر، مردم را به تعجب واداشته است.
 
فاطمه، علي را بر دو دستش بلند مي‏کند. مردم از روي شانه‏هاي يکديگر سرک مي‏کشند تا مولود کعبه را بهتر ببينند. زيبايي مولود شايد اين سؤال را بر ذهن مردم به ارمغان مي‏آورد که آيا او از انسيان است يا از پريان...!
فاطمه سرش را بالا مي‏گيرد و صداي پر صلابتش را بر فضاي مسجد حاکم مي‏نمايد: - اي مردم، من بر زناني که قبل از من بوده‏اند، فضيلت داده شدم. آسيه خداوند را پنهاني در جايي عبادت مي‏کرد که خداوند جز از روي اضطرار دوست نداشت در آنجا عبادت شود.
خداوند بر مريم ولادت عيسي را آسان نمود و در سرزمين خشکي نخل خشکيده را حرکت داد و از آن خرماي تازه خورد.
- اي مردم مکه! اما من وارد خانه‏ي خداوند شدم، و در خانه‏ي قديمي خداوند فرزند به دنيا آوردم و سه روز درون آن ماندم و از ميوه‏ها و غذاهاي بهشتي خوردم.
آنگاه که خواستم از کعبه خارج شوم هاتفي خطاب به من ندا داد: اي فاطمه! نام اين مولود را علي بگذار که من خداي علي اعلي هستم. من او را از قدرت خويش و عزت و جلالم و کمال عدلم خلق کرده‏ام و نام او را از نام خود گرفته‏ام و او را به ادب خود آموخته‏ام و امر او را به خود سپرده‏ام و او را بر غوامض علم خود آگاهي داده‏ام.
 
- اي مردم! هاتف غيبي گفت: او در خانه‏ي من به دنيا آمده و اول کسي است که بر فراز خانه‏ي من اذان مي‏گويد و بتها را مي‏شکند و آنها را از بالاي کعبه به صورت مي‏اندازد.
- هاتف آنگاه گفت: اوست امام بعد از حبيب من و منتخب از خلقم محمد رسولم و اوست جانشين.
خوشا به حال کسي که او را دوست مي‏دارد و او را اطاعت مي‏کند و او را ياري مي‏نمايد، و واي به حال کسي که بغض او را دارد و از او سرپيچي مي‏کند و او را خوار کرده و حق او را انکار مي‏نمايد.
عده‏اي بر آنند که فرياد سر دهند و سخنان فاطمه را انکار کنند، اما آنچه لحظاتي پيش با چشم خود از ديوار کعبه ديده‏اند آنان را از اين کار پليد باز مي‏دارد.
 
پيامبر به همراه ابوطالب سريع جمعيت را مي‏شکافند و به طرف فاطمه مي‏آيند. پيامبر که لحظاتي پيش امين وحي حالش را دگرگون ساخته، کلمات جبرئيل را در ذهن مرور مي‏کند:
- اکنون زمان ظهور نبوت تو نزديک شده است، چرا که تو را به برادرت و وزيرت و داماد و جانشينت مؤيد داشته‏ام.
اکنون برخيز و به استقبال او برو و او را در دست راست به آغوش بگير چرا که او از اصحاب يمين است و شيعيانش پيشاني سفيدانِ نشانه‏دار هستند.
 
 
ابوطالب پيش مي‏رود و فرزندش را در آغوش مي‏کشد. شايد براي اولين بار بوي بهشت را استشمام مي‏کند. همان آرامشي را مي‏يابد که هميشه در آغوش پيامبر مي‏يافت.
پيامبر پيشتر مي‏آيد و خود را به ابوطالب مي‏رساند. او نيز براي به آغوش کشيدن مولود کعبه دلش بي‏قرار است. ابوطالب به طرف پيامبر برمي‏گردد. مولود کعبه با اولين نگاه در چشمان پيامبر، لبانش را با لبخندي زيبا سرشار مي‏نمايد. اما اين بار پيامبر در سلام بر اميرمؤمنان پيشي مي‏گيرد:
- درود خداوند بر تو اي برادرم و جانشينم و دامادم!
- سلام بر تو اي رسول خدا، و رحمت خداوند بر تو باد!
 



تاریخ: شنبه 28 ارديبهشت 1392برچسب:,
ارسال توسط قناد

 

 تصاوير ميلاد  با بركت امام علي ع

 

 

3yb5dtvnbeegc149eaw8.jpg

 

 

 

 

 

 

xalfqhgpeltq0vuw6gbv.jpg

 

 

 

 

 

 

9ri5i9avwu5o27e5cp5l.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 uj20s2e7wr30we1p6c.jpg

 

 

 

 

 

 

l1vkjvzfpw4v7ltomevl.jpg

 

 

 

 

 

 

g77zlgtti19yzqsrnjv.jpg

 

 

 

 

 

 

 

667c5krs9agz8fpacvx.jpg

 

 

 

 

 

 

 

vfztha11pgu7n4d3x8dw.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

6bmc0kkobmsuw5djlmux.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

uqfl4egb3csswj2xvw6.jpg

 

 




ارسال توسط قناد

 

 نكاتیدانستنی درموردخوراکی ها:

 

 
برخي اقلام غذايي هستند كه بدلیل افزودن موادشیمیایی که بسیارسمی وخطرناک هستندباعث ایجادغلظت وفشارخون٬مولدچاقی شکم٬مانع رشداطفال ونوجوانان٬ضایع کننده پوست وموافزاینده قندوچربی واوره خون٬تخریب کننده کبد٬یبوست زا٬عامل سکته مغزی وقلبی٬عقیمی وناباروری٬پوکی استخوان٬بیماری دستگاه گوارش (ودرمجموع باعث فاسد شدن خون میشوند)
 
گروه اول:اغذیه فوق العاده مضر(به هیچ عنوان استفاده نشود)
1-روغن نباتی
5-گوشت گاووگوساله
۹-سوسیس وکالباس
۲-روغن مایع
۶-سیگار
۱۰-موز
۳-کره گیاهی
۷-سس مایونز
۱۱-پیتزاوهمبرگر
۴-نوشابه
۸-ماکارونی
۱۲-پفک

 

گروه دوم  اغذیه مضر(حتی المقدورمصرف نشود)
 
۱-قندوشکر
۲-لبنیات پاستوریزه
۳-گوشت مرغ ماشینی
۴-شیرینی قنادیها
۵-آدامس وچیپس
۶-شکلات وکاکائو
۷-بیسکوئیت هاو
آبنباتها
۸-نان فانتزی
(باگت)
۹-تخم مرغ ماشینی
۱۰- سرکه وآبغوره شیمیایی (کارخانه ای)
۱۱-آبلیموورب
 شیمیایی(کارخانه ای)
۱۲-بستنی کارخانه ای
۱۳-کشک وآبمیوه شیمیایی
(کارخانه ای)
۱۴-کنسرووکمپوتهای کارخانه ای
۱۵-نان سفید(لواش،بربری وتافتان)
۱۶-چای پررنگ

 

 

گروه سوم :این اقلام موجب تصفیه خون،شادابی پوست ومو،تقویت اعصاب،رفع چاقی وچربی خون،سلامتی کبدکلیه وقلب،محکم شدن مغز،استخوان وافزایش رشدجسمی وذهنی اطفال ونوجوانان،سلامت معده وافزایش مقاومت بدن ودرمجموع رفع اخلاط فاسدوتولیدخون صالح وسلامت جسم وروح می شود:
1- روغن حیوانی
2- ماءالشعیرودوغ
3-کره حیوانی
4- خرماوکشمش بجای قند
5-عسل ونبات بجای شکر
6-گوشت گوسفندوماهی
7-نان سبوس دار(سنگک ونان جو(
8-میوه وسبزی تازه،پیازوسیرخام
9-زیتون وروغن زیتون همراه غذاوسالاد
10-خاکشیروگلاب وعسل(هرچه بیشتر)
11-شیرسردوآلوی خیس کرده قبل ازخواب
12-نان وپنیروگردو(شبها)یک شب درمیان
13-سماق همراه تمام غذاها
14-اناریارب انارهمراه همه غذاها
15-آب زرشک روزی يك لیوان
16-کاهووسکنجبین
17-شیره انگور
18-سیاه دانه(نصف قاشق چایخوری بجوید)
19-سرکه وآبغوره طبیعی(خانگی)همراه تمام غذاها
20-لیموترش تازه همراه تمام غذاها
21-لبنیات محلی(بشرط بهداشتی بودن
22-گل بنفشه دم کردنی
23-عناب(جوشانده)
24-قبل ازخواب یک قطعه پنیربه دندان بمالید

 

ورزش كردن يادتان نرود

گردآوری: محمد رضا قناد

 




تاریخ: یک شنبه 22 ارديبهشت 1392برچسب:,
ارسال توسط قناد

 

تصاوير مناظر زيبا 1 

 

iow434c59r8cips5malz.gif

 

 

qycxxej5031tgli1d8.jpg

 

 

 

 

 

34l14kt77q41azbg27ps.jpg

 

 

 

 

 

djf14qeg347dmrw1fk.jpg

 

 

 

 

 

 to9te4uhjh0mzfka4mda.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

76maiyviuy5ztkj9galw.jpg

 

 

 

 

 

 

 69rfqxs23v9rzct72tyx.jpg

 

 

 

 

 

g7pxx2whg0zxpzoifqy.jpg

 

 

 




ارسال توسط قناد

 

احاديث غدير 4

 

 
۱- پیامبر و امامت على(ع)
عن جابر بن عبد الله الانصارى قال: سمعت‏رسول الله(ص) یقول لعلى بن ابى طالب(ع): یا على! انت اخى و وصیى و وارثى‏وخلیفتى على‏امتى فى‏حیوتى و بعد وفاتى‏محبک محبى و مبغضک مبغضى‏و عدوک عدوى. امالى صدوق: ۱۲۴، ح ۵٫
 
جابربن عبد الله انصارى مى‏گوید: از رسول خدا(ص) شنیدم که به على بن ابى‏طالب(ع) فرمود: اى على، تو برادر و وصى و وارث و جانشین من در میان امت من در زمان حیات و بعد از مرگ منى. دوستدار تو دوستدار من و دشمن و کینه‏توز تو دشمن من است.
 
 
 
۲- پایه‏هاى اسلام
عن ابى جعفر(ع) قال: بنى الاسلام على خمس: الصلوة و الزکوة و الصوم و الحج و الولایة‏و لم یناد بشى‏ء ما نودى بالولایة یوم الغدیر.
کافى ۲، ۲۱، ح ۸٫

امام باقر(ع) فرمود: اسلام بر پنج پایه استوار شده است: نماز، زکات، روزه، حج و ولایت و به هیچ چیز به اندازه آنچه در روز غدیر به ولایت تاکید شده، ندا نشده است.
 
 
 
۳- ولایت جاودانه
عن ابى الحسن(ع) قال: ولایة على(ع) مکتوبة فى صحف جمیع الانبیاء ولن یبعث‏الله رسولا الا بنبوة محمد ووصیة على(ع). سفینة البحار ۲: ۶۹۱٫

امام کاظم(ع) فرمود: ولایت على(ع) در کتابهاى همه پیامبران ثبت‏شده است و هیچ پیامبرى مبعوث نشد، مگر با میثاق نبوت محمد(ص) و امامت على(ع).
 
 
 
۴- ولایت و توحید
قال رسول الله(ص): ولایة على بن ابى طالب ولایة الله‏و حبه عبادة الله و اتباعه فریضة الله‏و اولیاؤه اولیاء الله و اعداؤه اعداء الله‏و حربه حرب الله و سلمه سلم الله عز و جل. امالى صدوق: ۳۲٫

رسول خدا(ص) فرمود: ولایت على بن ابیطالب(ع) ولایت‏خداست، دوست داشتن او عبادت خداست، پیروى کردن او واجب الهى است و دوستان او دوستان خدا و دشمنان او دشمنان خدایند، جنگ با او، جنگ با خدا و صلح با او، صلح با خداى متعال است.
 
 
 
۵- روز ناله نومیدى شیطان
عن جعفر، عن ابیه(ص) قال: ان ابلیس عدوالله رن اربع رنات: یوم لعن، و یوم اهبط الى الارض،و یوم بعث النبى(ص) و یوم الغدیر.قرب الاسناد: ۱۰٫

امام باقر(ع) از پدر بزرگوارش امام صادق(ع) نقل کرد که فرمود: شیطان دشمن خدا چهار بار ناله کرد: روزى که مورد لعن خدا واقع شد و روزى که به زمین هبوط کرد و روزى که پیامبر اکرم(ص) مبعوث شد و روز عید غدیر.
 
 
 
۶- ولایت علوى دژ توحید
عن النبى(ص): یقول الله تبارک و تعالى: ولایة على بن ابى طالب حصنى،فمن دخل حصنى امن من نارى. جامع الاخبار: ۵۲، ح ۷٫
 
پیامبر اکرم(ص) فرمود: خداوند مى‏فرماید: ولایت على بن ابیطالب دژ محکم من است، پس هر کس داخل قلعه من گردد، از آتش دوزخم محفوظ خواهد بود.
 
 
 
۷- جانشین پیامبر
قال رسول الله(ص): یا على انا مدینة العلم و انت بابها و لن تؤتى المدینة الا من قبل الباب… انت امام امتى و خلیفتى علیها بعدى، سعد من اطاعک و شقى من عصاک، و ربح من تولاک و خسر من عاداک. جامع الاخبار: ۵۲، ح ۹٫
رسول خدا(ص) فرمود: اى على من شهر علمم و تو درب آن هستى، به شهر جز از راه درب آن وارد نشوند. … تو پیشواى امت من و جانشین من در این شهرى، کسى که اطاعت تو کند سعادتمند است، و کسى که تو را نافرمانى کند، بدبخت است، و دوستدار تو سود برده و دشمن تو زیان کرده است.
 
 
 
۸- اسلام در سایه ولایت
قال الصادق(ع): اثافى الاسلام ثلاثة: الصلوة و الزکوة و الولایة،لا تصح واحدة منهن الا بصاحبتیها. کافى: ۲، ص ۱۸٫

امام صادق(ع) فرمود: سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنهابدون دیگرى درست نمى‏شود.
 
 
 
۹- ده هزار شاهد
قال ابو عبد الله(ع): العجب یا حفص لما لقى على بن ابى‏طالب!! انه کان له عشرة الاف شاهد لم یقدر على اخذ حقه و الرجل یاخذ حقه بشاهدین. بحار الانوار: ۳۷، ۱۴۰٫

امام صادق(ع) فرمود: اى حفص! شگفتا از آنچه على بن ابى طالب(ع) با آن مواجه شد! او با ده هزار شاهد و گواه (در روز غدیر) نتوانست‏حق خود را بگیرد، در حالى که شخص با دو شاهد حق خود را مى‏گیرد
.
 
 
 
1۰- على(ع)، مفسر قرآن
عن النبى(ص) فى احتجاجه یوم الغدیر: على تفسیر کتاب الله، و الداعى الیه، الا و ان الحلال و الحرام اکثر من ان احصیهما و اعرفهما، فآمر بالحلال و انهى عن الحرام فى مقام واحد، فامرت ان آخذ البیعة علیکم و الصفقة منکم، بقبول ما جئت به عن الله عز و جل فى على امیر المؤمنین و الائمة من بعده، معاشر الناس تدبروا و افهموا آیاته، و انظروا فى محکماته و لا تتبعوا متشابهه، فو الله لن یبین لکم زواجره، و لا یوضع لکم عن تفسیره الا الذى انا آخذ بیده. وسایل الشیعه: ۱۸، ۱۴۲، ح ۴۳٫

 

پیامبر اکرم (ص) روز عید غدیر فرمود: على(ع) تفسیر کتاب خدا، و دعوت کننده به سوى خداست، آگاه باشید که حلال و حرام بیش از آنست که من معرفى و به آنها امر و نهى کنم و بشمارم. پس دستور داشتم که از شما عهد و پیمان بگیرم که آنچه را در مورد على امیرمؤمنان، و پیشوایان بعد او از طرف خداوند بزرگ آوردم، بپذیرید.
اى مردم! اندیشه کنید و آیات الهى را بفهمید، در محکمات آن دقت کنید و متشابهات آن را دنبال نکنید. به خدا قسم هرگز کسى نداهاى قرآن را نمى‏تواند بیان کند و تفسیر آن را روشن کند، جز آن کسى که من دست او را گرفته‏ام (و او را معرفى کردم).



ارسال توسط قناد

 

 

 احاديث غدير 3

 

 
۱- روز گشایش و درود
عن ابى عبد الله(ع) قال: والعمل فیه یعدل ثمانین شهرا، و ینبغى ان یکثر فیه ذکر الله عزوجل، والصلوة على النبى(ص) ، ویوسع الرجل فیه على عیاله. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۵، ح ۶٫
امام صادق(ع) فرمود: ارزش عمل در آن روز (عید غدیر) برابر با هشتاد ماه است، و شایسته است آن روز ذکر خدا و درود بر پیامبر(ص) زیاد شود، و مرد، بر خانواده خود توسعه دهد.
 
 
 
۲- روز دیدار رهبرى
عن مولانا ابى‏الحسن على بن محمد(ع) قال لابى اسحاق: و یوم الغدیر فیه اقام النبى(ص) اخاه علیا علما للناس و اماما من بعده،[قال] قلت: صدقت جعلت فداک، لذلک قصدت، اشهد انک حجة الله على خلقه. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۳٫
امام هادى(ع) به ابواسحاق فرمود: در روز غدیر پیامبر اکرم(ص) برادرش على(ع) را بلند کرد و به عنوان پرچمدار (و فرمانده) مردم و پیشواى بعد از خودش معرفى کرد. ابواسحاق گفت: عرض کردم، فدایت‏شوم راست فرمودى. به خاطر همین به زیارت و دیدار شما آمدم، گواهى مى‏دهم که تو حجت‏خدا بر مردم هستى.
 
 
 
3- روز تکبیر
عن على بن موسى الرضا(ع) : من زار فیه مؤمنا ادخل‏الله قبره سبعین نورا و وسع فى قبره و یزور قبره کل یوم سبعون الف ملک ویبشرونه بالجنة. اقبال الاعمال: ۷۷۸٫
 
امام رضا(ع) فرمود: کسى که در روز (غدیر) مؤمنى را دیدار کند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى کند و قبرش را توسعه مى‏دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زیارت مى‏کنند و او را به بهشت بشارت مى‏دهند.
 
 
 
۴- روز دیدار و نیکى
قال الصادق(ع): ینبغى لکم ان تتقربوا الى الله تعالى بالبر والصوم والصلوة و صلة الرحم و صلة الاخوان، فان الانبیاء علیهم السلام کانوا اذا اقاموا اوصیاءهم فعلوا ذلک و امروا به. مصباح المتهجد: ۷۳۶٫
 
امام صادق(ع) فرمود: شایسته است با نیکى کردن به دیگران و روزه و نماز و بجاآوردن صله رحم و دیدار برادران ایمانى به خدا نزدیک شوید، زیرا پیامبران زمانى که جانشینان خود را نصب مى‏کردند، چنین مى‏کردند و به آن توصیه مى‏فرمودند.
 
 
 
۵- نماز در مسجد غدیر
عن ابى عبد الله(ع) قال: انه تستحب الصلوة فى مسجد الغدیرلان النبى(ص) اقام فیه امیر المؤمنین(ع)و هو موضع اظهرالله عزوجل فیه الحق. وسائل الشیعه ۳: ۵۴۹٫

امام صادق(ع) فرمود: نماز خواندن در مسجد غدیر مستحب است، چون پیامبر اکرم(ص) در آنجا امیرمؤمنان(ع) را معرفى و منصوب کرد. و آنجایى است که خداى بزرگ، حق را آشکار کرد.
 
 
 
۶- نماز روز غدیر
عن ابى عبد الله(ع) قال: و من صلى فیه رکعتین اى وقت‏شاء و افضله قرب الزوال و هى الساعة التى اقیم فیها امیرالمؤمنین(ع) بغدیر خم علما للناس و… کان کمن حضر ذلک الیوم… وسائل الشیعه ۵: ۲۲۵، ح ۲٫
 
امام صادق(ع) فرمود: کسى که در روز عید غدیر هر ساعتى که خواست، دو رکعت نماز بخواند و بهتر اینست که نزدیک ظهر باشد که آن ساعتى است که امیرالمؤمنین(ع) در آن ساعت در غدیر خم به امامت منصوب شد، (هر که چنین کند) همانند کسى است که در آن روز حضور پیدا کرده است…
 
 
 
۷- روزه غدیر
قال الصادق(ع): صیام یوم غدیر خم یعدل صیام عمر الدنیا لو عاش انسان ثم صام ما عمرت الدنیا لکان له ثواب ذلک. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۴، ح ۴٫

امام صادق(ع) فرمود: روزه روز غدیر خم با روزه تمام عمر جهان برابر است. یعنى اگر انسانى همیشه زنده باشد و همه عمر را روزه بگیرد، ثواب او به اندازه ثواب روزه عید غدیر است.
 
 
 
۸- روز تبریک و تبسم
عن الرضا(ع) قال: … و هو یوم التهنئة یهنئ بعضکم بعضا،فاذا لقى المؤمن اخاه یقول: «الحمد لله الذى جعلنا من المتمسکین‏بولایة امیر المؤمنین و الائمة(ع)» و هو یوم التبسم فى وجوه الناس‏من اهل الایمان… اقبال: ۴۶۴٫
 
امام رضا(ع) فرمود: عید غدیر روز تبریک و تهنیت است. هر یک به دیگرى تبریک بگوید، هر وقت مؤمنى برادرش را ملاقات کرد، چنین بگوید: «حمد و ستایش خدایى را که به ما توفیق چنگ زدن به ولایت امیرمؤمنان و پیشوایان عطا کرد» آرى عید غدیر روز لبخند زدن به چهره مردم با ایمان است…
 
 
 
۹- پیامبر و ولایت على(ع)
عن ابى سعید قال: لما کان یوم غدیر خم امر رسول الله(ص) منادیا فنادى: الصلوة جامعة، فاخذ بید على(ع) و قال: اللهم من کنت مولاه فعلى مولاه،اللهم وال من والاه، و عاد من عاداه. بحارالانوار ۳۷: ۱۱۲، ح ۴٫

ابو سعید گوید: در روز غدیر خم رسول خدا(ص) دستور داد: منادى ندا دهد که: براى نماز جمع شوید. بعد دست على(ع) را گرفت و بلند کرد و فرمود: خدایا کسى که من مولاى اویم پس على هم مولاى اوست، خدایا دوست بدار کسى را که على را دوست بدارد و دشمن بدار کسى را که با على دشمنى کند.
 
 
 
1۰- زندگى پیامبرگونه
قال رسول الله(ص): من یرید ان یحیى حیاتى، و یموت مماتى،ویسکن جنة الخلد التى وعدنى ربى‏فلیتول على ابن ابى طالب،(ع)فانه لن یخرجکم من هدى،ولن یدخلکم فى ضلالة. الغدیر ۱۰: ۲۷۸٫
 
رسول خدا(ص) فرمود: کسى که مى‏خواهد زندگى و مرگش همانند من باشد و در بهشت جاودانه‏اى که پروردگارم به من وعده کرده، ساکن شود، ولایت على بن ابى طالب(ع) را انتخاب کند، زیرا او هرگز شما را از راه هدایت بیرون نبرده، به گمراهى نمى‏کشاند.
 

 




تاریخ: یک شنبه 15 ارديبهشت 1392برچسب:احاديث,احاديث غدير 3, فاطمه شهيده,
ارسال توسط قناد

 

احاديث غدير 2

 

 
 
 
۱- روز پیام و ولایت           
قال رسول الله(ص): یا معشر المسلمین لیبلغ الشاهد الغائب، اوصى من آمن بى و صدقنى بولایة على، الا ان ولایة على ولایتى و ولایتى ولایة ربى، عهدا عهده الى ربى و امرنى ان ابلغکموه. بحارالانوار ۳۷: ۱۴۱، ح ۳۵٫
 
رسول خدا(ص) (در روز غدیر) فرمود: اى مسلمانان! حاضران به غایبان برسانند: کسى را که به من ایمان آورده و مرا تصدیق کرده است، به ولایت على سفارش مى‏کنم، آگاه باشید ولایت على، ولایت من است و ولایت من، ولایت‏خداى من است. این عهد و پیمانى بود از طرف پروردگارم که فرمانم داد تا به شما برسانم.
 
 
 
2- روز اطعام
قال ابو عبد الله(ع): … و انه الیوم الذى اقام رسول الله(ص) علیا(ع) للناس علما و ابان فیه فضله و وصیه فصام شکرا لله عزوجل ذلک الیوم و انه لیوم صیام و اطعام و صلة الاخوان و فیه مرضاة الرحمن، و مرغمة الشیطان. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۸، ضمن حدیث ۱۲٫
 
امام صادق(ع) فرمود: عید غدیر، روزى است که رسول خدا(ص) على(ع) را بعنوان پرچمدار براى مردم برافراشت و فضیلت او را در این روز آشکار کرد و جانشین خود را معرفى کرد، بعد بعنوان سپاسگزارى از خداى بزرگ آن روزه را روزه گرفت و آن روز، روز روزه‏دارى و عبادت و طعام دادن و به دیدار برادران دینى رفتن است. آنروز روز کسب خشنودى خداى مهربان و به خاک مالیدن بینى شیطان است.
 
 
 
۳- روز هدیه
عن امیر المؤمنین(ع) قال: … اذا تلاقیتم فتصافحوا بالتسلیم و تهابوا النعمة فى‏هذا الیوم، و لیبلغ الحاضر الغائب، والشاهد الباین، ولیعد الغنى الفقیر والقوى على الضعیف امرنى رسول‏الله(ص) بذلک. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۷٫

امیر المؤمنین(ع) (در خطبه روز عید غدیر) فرمود: وقتى که به همدیگر رسیدید همراه سلام، مصافحه کنید، و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید، این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به یارى ضعیف، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است.
 
 
 
۴- روز کفالت
عن امیر المؤمنین(ع) قال: … فکیف بمن تکفل عددا من المؤمنین والمؤمنات وانا ضمینه على‏الله تعالى الامان من‏الکفر والفقر .وسائل الشیعه ۷: ۳۲۷٫

امیر مؤمنان(ع) فرمود: … چگونه خواهد بود حال کسى که عهده‏دار هزینه زندگى تعدادى از مردان و زنان مؤمن (در روز غدیر) باشد، در صورتى که من پیش خدا ضامنم که از کفر و تنگدستى در امان باشد.
 
 
 
۵- روز سپاس و شادى
قال ابو عبد الله(ع): … هو یوم عبادة و صلوة و شکر لله و حمد له،و سرور لما من الله به علیکم من ولایتنا،و انى احب لکم ان تصوموه.
وسائل الشیعه ۷: ۳۲۸، ح ۱۳٫

امام صادق(ع) فرمود: عید غدیر، روز عبادت و نماز و سپاس و ستایش خداست و روز سرور و شادى است به خاطر ولایت ما خاندان که خدابر شما منت گذارد و من دوست دارم که شما آن روز را روزه بگیرید.
 
 
 
۶- روز نیکوکارى
عن الصادق(ع): … و لدرهم فیه بالف درهم لاخوانک العارفین،فافضل على اخوانک فى هذا الیوم‏و سر فیه کل مؤمن و مؤمنة. مصباح المتهجد: ۷۳۷٫

از امام صادق(ع) نقل شده که فرمود: یک درهم به برادران با ایمان و معرفت، دادن در روز عید غدیر برابر هزار درهم است، بنابراین در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان.
 
 
 
۷- روز سرور و شادى
قال ابو عبد الله(ع): انه یوم عید و فرح و سرورو یوم صوم شکرا لله تعالى. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۶، ح ۱۰٫

امام صادق(ع) فرمود: عید غدیر، روز عید و خوشى و شادى است و روز روزه‏دارى به عنوان سپاس نعمت الهى است.
 
 
 
۸- روز تبریک و تهنیت
قال على(ع): عودوا رحمکم الله بعد انقضاء مجمعکم بالتوسعة على عیالکم، والبر باخوانکم والشکر لله عزوجل على ما منحکم، واجتمعوا یجمع الله شملکم، و تباروا یصل الله الفتکم، و تهانؤا نعمة الله کما هنا کم الله بالثواب فیه على اضعاف الاعیاد قبله و بعده الا فى مثله… بحارالانوار ۹۷: ۱۱۷٫

على(ع) فرمود: بعد از پایان گردهم آیى خود (در روز غدیر) به خانه برگردید، خدا بر شما رحمت فرستد. به خانواده خود گشایش و توسعه دهید، به برادران خود نیکى کنید، خداوند را بر این نعمت که شما را بخشیده است، سپاس گزارید، متحد شوید تا خدا به شما وحدت بخشد، نیکویى کنید تا خدا دوستیتان را پایدار کند، به همدیگر نعمت‏خدا را تبریک بگوئید، همانطور که خداوند در این روز با چندین برابر عیدهاى دیگر پاداش دادن به شما تبریک گفته، این گونه پاداشها جز در روز عید غدیر نخواهد بود.
 
 
 
۹- روز درود و برائت
روى الحسن بن راشد عن ابى عبد الله(ع) قال: قلت: جعلت فداک، للمسلمین عید غیرالعیدین؟ قال: نعم، یا حسن! اعظمهما و اشرفهما، قال: قلت له: و اى یوم هو؟
قال: یوم نصب امیرالمؤمنین(ع) فیه علما للناس٫
قلت له: جعلت فداک وما ینبغى لنا ان نصنع فیه؟
قال: تصومه یا حسن و تکثر الصلوة على محمد و آله فیه و تتبرا الى الله، ممن ظلمهم،فان الانبیاء کانت تامر الاوصیاء بالیوم‏الذى کان یقام فیه الوصى ان یتخذ عیدا. مصباح المتهجد: ۶۸۰٫

حسن بن راشد گوید: به امام صادق(ع) گفتم: آیا مسلمانان بجز آن دو عید، عید دیگرى هم دارند؟ فرمود: بله، بزرگترین و بهترین عید. گفتم: کدام روز است؟
فرمود: روزى که امیرمؤمنان بعنوان پرچمدار مردم منصوب شد.
گفتم: فدایت‏شوم در آن روز سزاوار است، چه کنیم؟ فرمود: روزه‏بگیر و درود برمحمد و آل‏او بفرست و از ستمگران به آنان برائت بجوى، زیرا پیامبران به جانشینان دستور مى‏دادند که روزى را که جانشین انتخاب مى‏شود، عید بگیرند.
 
 
 
1۰- عید اوصیاء
عن ابى عبد الله(ع) قال: … تذکرون الله عز ذکره فیه بالصیام والعبادة والذکر لمحمد و آل محمد، فان رسول الله(ص) اوصى امیرالمؤمنین ان یتخذ ذلک الیوم عیدا، و کذلک کانت الانبیاء تفعل، کانوا یوصون اوصیائهم بذلک فیتخذونه عیدا. وسائل الشیعه ۷: ۳۲۷، ح ۱٫

امام صادق(ع) فرمود: در روز عید غدیر، خدا را با روزه و عبادت و یاد پیامبر و خاندان او یادآورى کنید، زیرا رسول خدا به امیرالمؤمنین سفارش کرد که آن روز را عید بگیرد، همینطور پیامبران هم به جانشینان خود سفارش مى‏کردند که آن روز را عید بگیرند، آنان هم چنین مى‏کردند.



تاریخ: یک شنبه 14 ارديبهشت 1392برچسب:احاديث غدير 2,فاطمه شهيده,
ارسال توسط قناد

 

احاديث غدير 1

 

۱- عید خلافت و ولایت
روى زیاد بن محمد قال: دخلت على ابى عبد الله(ع) فقلت: للمسلمین عید غیر یوم الجمعة والفطر والاضحى؟ قال: نعم، الیوم الذى نصب فیه رسول‏الله(ص) امیرالمؤمنین(ع). مصباح المتهجد: ۷۳۶٫
زیاد بن محمد گوید: بر امام صادق(ع) وارد شدم و گفتم: آیا مسلمانان عیدى غیر از عید قربان و عید فطر و جمعه دارند؟ امام(ع) فرمود:
آرى، روزى که رسول خدا(ص) امیرمؤمنان(ع) را (به خلافت و ولایت) منصوب کرد.
 
 
 
۲- برترین عید امت
قال رسول الله(ص): یوم غدیر خم افضل اعیاد امتى و هو الیوم الذى امرنى الله تعالى ذکره فیه بنصب اخى على بن ابى طالب علما لامتى، یهتدون به من بعدى و هو الیوم الذى اکمل الله فیه الدین و اتم على امتى فیه النعمة و رضى لهم الاسلام دینا. امالى صدوق: ۱۲۵، ح ۸٫

رسول خدا(ص) فرمود: روز غدیر خم برترین عیدهاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد; آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم توسط او هدایت‏شوند، و آن روزى است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید.
 
 
 
۳- عید بزرگ خدا
عن الصادق(ع) قال: هو عید الله الاکبر،و ما بعث الله نبیا الا و تعید فى هذا الیوم و عرف حرمته و اسمه فى السماء یوم العهد المعهود و فى الارض یوم المیثاق الماخوذ و الجمع المشهود. وسائل الشیعه، ۵: ۲۲۴، ح ۱٫

امام صادق(ع) فرمود: روز غدیر خم عید بزرگ خداست، خدا پیامبرى مبعوث نکرده، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان، روز عهد و پیمان و در زمین، روز پیمان محکم و حضور همگانى است.
 
 
 
۴- عید ولایت
قیل لابى عبد الله(ع): للمؤمنین من الاعیاد غیر العیدین و الجمعة؟
قال: نعم لهم ما هو اعظم من هذا، یوم اقیم امیرالمؤمنین(ع) فعقد له رسول الله الولایة فى‏اعناق الرجال والنساء بغدیر خم.
وسائل الشیعه، ۷: ۳۲۵، ح ۵٫

به امام صادق(ع) گفته شد: آیا مؤمنان غیر از عید فطر و قربان و جمعه عید دیگرى دارند؟ فرمود: آرى، آنان عید بزرگتر از اینها هم دارند و آن روزى است که امیرالمؤمنین(ع) در غدیر خم بالا برده شد و رسول خدا مساله ولایت را بر گردن زنان و مردان قرار داد.
 
 
 
۵- روز تجدید بیعت
عن عمار بن حریز قال دخلت على ابى عبد الله(ع) فى‏یوم الثامن عشر من ذى الحجة فوجدته صائما فقال لى: هذا یوم عظیم عظم الله حرمته على المؤمنین و اکمل لهم فیه الدین و تمم علیهم النعمة و جدد لهم ما اخذ علیهم من العهد والمیثاق. مصباح المتهجد: ۷۳۷٫
عمار بن حریز گوید: روز هجدهم ماه ذیحجه خدمت امام صادق(ع) رسیدم و آن حضرت را روزه یافتم. امام به من فرمود: امروز، روز بزرگى است، خداوند به آن عظمت داده و آن روز دین مؤمنان را کامل ساخت و نعمت را بر آنان تمام نمود و عهد و پیمان قبلى را تجدید کرد.
 
 
 
۶- عید آسمانى
قال الرضا(ع): حدثنى ابى، عن ابیه(ع) قال: ان یوم الغدیر فى السماءاشهر منه فى الارض. مصباح المتهجد: ۷۳۷٫
امام رضا(ع) فرمود: پدرم به نقل از پدرش (امام صادق(ع)) نقل کرد که فرمود: روز غدیر در آسمان مشهورتر از زمین است.
 
 
 
۷- عید بى‏نظیر
قال على (ع): ان هذا یوم عظیم الشان،فیه وقع الفرج، ورفعت الدرج و وضحت الحجج وهو یوم الایضاح والافصاح من المقام الصراح،ویوم کمال الدین و یوم العهد المعهود… بحارالانوار، ۹۷: ۱۱۶٫

على(ع) فرمود: امروز (عید غدیر) روز بس بزرگى است. در این روز گشایش رسیده و منزلت (کسانى که شایسته آن بودند) بلندى گرفت و برهان‏هاى خدا روشن شد و از مقام پاک با صراحت‏سخن گفته شد و امروز روز کامل شدن دین و روز عهد و پیمان است.
 
 
 
۸- عید پربرکت
عن الصادق(ع): والله لو عرف الناس فضل هذا الیوم بحقیقته لصافحتهم الملائکة فى کل یوم عشر مرات… وما اعطى الله لمن عرفه ما لایحصى بعدد. مصباح المتهجد: ۷۳۸٫
امام صادق(ع) فرمود: به خدا قسم اگر مردم فضیلت واقعى «روز غدیر» را مى‏شناختند، فرشتگان روزى ده‏بار با آنان مصافحه مى‏کردند و بخششهاى خدابه‏کسى‏که‏آن روز را شناخته، قابل‏شمارش نیست.
 
 
 
۹- عید فروزان
قال ابو عبد الله(ع): … و یوم غدیر بین الفطر والاضحى‏و یوم الجمعة کالقمر بین الکواکب. اقبال سید بن طاووس: ۴۶۶٫
امام صادق(ع) فرمود: … روز غدیر خم در میان روزهاى عید فطر و قربان و جمعه همانند ماه در میان ستارگان است.
 
 
 
۱۰- یکى‏از چهار عید الهى
قال ابو عبد الله(ع): اذا کان یوم القیامة زفت اربعة ایام الى‏الله‏عز و جل کما تزف العروس الى خدرها: یوم الفطر و یوم الاضحى و یوم الجمعة‏و یوم غدیر خم. اقبال سید بن طاووس: ۴۶۶٫

امام صادق(ع) فرمود: هنگامى که روز قیامت برپا شود چهار روز بسرعت بسوى خدا مى‏شتابند همانطور که عروس به حجله‏اش بسرعت مى‏رود. آن روزها عبارتند از: روز عید فطر و قربان و جمعه و روز غدیر خم.



تاریخ: شنبه 14 ارديبهشت 1392برچسب:احاديث غدير1,فاطمه شهيده,
ارسال توسط قناد

 

السلام عليك يا ابا عبدالله

 

احادیث  عزاداري حسینی3

1- بيست سال گريه
قالَ الصّادقُ عليه السّلام :
بَكىعَلىُّ بْنُ الحُسَينِ عليه السّلام عِشْرينَ سَنَةً وَ ما وُضِعَ بَيْنَ يَدَيْهِطَعامٌ اِلاّبَكى .
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام فرمود:
امام زين العابدين عليهالسّلام بيست ساله (به ياد عاشورا) گريست و هرگز طعامى پيش روى او نمى گذاشتند مگراينكه گريه مى كرد.
بحارالانوار، ج 46، ص 108

 

 


2- ادب سوگوارى
قالَ الصّادقُ عليه السّلام :
لَمّاماتَ اِبراهيمُ بْنُ رَسُولِاللّهِ صلّى اللّه عليه و آله حَمَلَتْ عَيْنُرَسُولِاللّهِ بِالدُّمُوعِ ثُمَّقالَ النّبىُّصلّى اللّه عليه و آله :
تَدْمَعُالْعَيْنُ وَ يَحْزَنُ الْقَلْبُ وَ لا نَقُولُ ما يُسْخِطُ الرَّبَّ وَ اِنّا بِكَيا اِبراهيمُ لَمَحْزُونُونَ.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام فرمود:
چون ابراهيم - پسر رسول خدا - از دنيا رفت ، چشم پيامبر پر از اشك شد. سپس پيامبر فرمود:
چشم ، اشكبار مىشود و دل غمگين مى گردد، ولى چيزى نمى گوييم كه خدا را به خشم آورد، و ما در سوگ تو - اى ابراهيم - اندوهناكيم .
بحارالانوار، ج 22، ص 157

 

 


3- چشمهاى اشكبار
قالَ الصّادقُعليه السّلام :
مَنْ ذُكِرْنا عِنْدَهُ فَفاضَتْ عَيْناهُ حَرَّمَ اللّهُوَجْهَهُ عَلَى النّارِ.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام فرمود:
نزد هر كس كه از ما (ومظلوميت ما) ياد شود و چشمانش پر از اشك گردد، خداوند چهره اش را بر آتش دوزخ حراممى كند.
بحارالانوار، ج 44، ص 285

 

 


4- احياء خط اهل بيت عليهم السّلام
قال الصّادق عليه السّلام :
تَزاوَرُوا وَ تَلاقُوا وَ تَذاكَرُوا و اَحْيُوا اَمْرَنا.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلامفرمود:
به زيارت و ديدار يكديگر برويد، با هم به سخن و مذاكره بنشينيد وامر ما را (:كنايه از حكومت و رهبرى ) زنده كنيد.
بحارالانوار، ج 71، ص 352

 

 


5- مجالسحسينى
قالالصّادق عليه السّلام لِلفُضَيل :
تَجْلِسُونَ وَ تُحَدِّثُونَ؟ فَقالَ: نَعَمْ، قالَ: اِنَّ تِلْكَ الْمَجالِسَ اُحِبُّها فاءَحْيُوا اَمْرَنا، فَرَحِمَاللّهُ مَنْ اَحْيى اَمْرَنا.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام از(فُضيل)پرسيد:
آيا (دور هم ) مى نشينيد و حديث و سخن مى گوييد؟
گفت : آرى
فرمود: اينگونه مجالس را دوست دارم ، پس امرِ (امامت ) ما را زنده بداريد. خداى رحمت كند كسى را كه امر و راه ما را احيا كند.
وسائلالشيعه ، ج 10، ص 392

 

 


6- اشكهاى ارزشمند
قال الصّادقعليه السّلام :
...
رَحِمَ اللّهُ دَمْعَتَكَ، اَما اِنَّكَ مِنَالَّذينَ يُعَدُّوَنَ مِنْ اَهْلِ الْجَزَعِ لَنا وَالَّذينَ يَفْرَحُونَلِفَرَحِنا و يَحْزَنُونَ لِحُزْنِنا، اَما اِنّكَ سَتَرى عِنْدَ مَوْتِكَ حُضُورَآبائى لَكَ... .
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام ، به(مسمع)كه ازسوگواران و گريه كنندگان بر عزاى حسينى بود، فرمود:
خداى ، اشك تو رامورد رحمت قرار دهد. آگاه باش ، تو از آنانى كه از دلسوختگان ما به شمار مى آيند، واز آنانى كه با شادى ما شاد مى شوند و با اندوه ما غمگين مى گردند.
آگاه باش ! تو هنگام مرگ ، شاهد حضور پدرانم بر بالين خويش خواهى بود.
وسائل الشيعه ، ج 10، ص 397

 

 


7- دلهاىسوخته
قالالصّادق عليه السّلام :
اَللّهم ... وَ ارْحَمْ تِلْكَ الاَعْيُنَ الَّتىجَرَتْ دُمُوعُها رَحْمَةً لَنا وَ ارْحَمْ تِلْكَ الْقُلُوبَ الَّتى جَزَعَتْ وَاحْتَرَقَتْ لَنا وَ ارْحَمِ الّصَرْخَةَ الّتى كانَتْ لَنا.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام برسجّاده خود نشسته و بر زائران و سوگواران اهل بيت ، چنين دعا مى كرد و مىفرمود:
خدايا ... آن ديدگان را كه اشكهايش در راه ترحّم و عاطفه بر ماجارى شده و دلهايى را كه بخاطر ما نالان گشته و سوخته و آن فريادها و ناله هايى راكه در راه ما بوده است ، مورد رحمت قرار بده .
بحارالانوار،ج 98، ص 8

 

 


8- گريه برمظلوميّت شيعه
قالَ الصّادقُعليه السّلام :
مَنْ دَمِعَتْ عَيْنُهُ فينَا دَمْعَةً لِدَمٍ سُفِكَلَنا اَوْ حَقٍّ لَنا نُقِصْناهُ اَوْ عِرْضٍ اُنْتُهِكَ لَنا اَوْلاَِحَدٍ مِنْشيعَتِنا بَوَّاءهُ اللّهُ تَعالى بِها فِى الْجَنَّةِ حُقُباً.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلامفرمود:
هر كس كه چشمش در راه ما گريان شود، بخاطر خونى كه از ما ريختهشده است ، يا حقى كه از ما گرفته اند، يا آبرويى كه از ما يا يكى از شيعيان ما بردهو هتك حرمت كرده اند، خداى متعال به همين سبب ، او را در بهشت جاودان ، براى ابدجاى مى دهد.
امالى شيخ مفيد، ص 175

 

 


9- ثواب بى حساب
قالَ الصّادقُ عليه السّلام :
لِكُلّشَيْئٍ ثَوابٌ اِلا الدَمْعَةٌ فينا.
ترجمه :
امام صادق عليه السّلام فرمود:
هر چيزىپاداش و مزدى دارد، مگر اشكى كه براى ما ريخته شود (كه چيزى با آن برابرى نمى كند ومزد بى اندازه دارد)
جامع احاديث الشيعه ، ج 12، ص 548

 

 


10- كوثر و اشك
قالَ الصّادقُ عليه السّلام :
ما مِنْعَيْنٍ بَكَتْ لَنا اِلاّ نُعِّمَتْ بَالنَّظَرِ اِلَى الْكَوْثَرِ وَ سُقِيَتْمِنْهُ.
ترجمه :
امام صادقعليه السّلام فرمود:
هيچ چشمى نيست كه براى ما بگريد، مگر اينكه برخورداراز نعمتِ نگاه به(كوثر)مى شود و از آن سيرابش مى كنند.
جامع احاديث الشيعه ، ج 12، ص 554

 




تاریخ: شنبه 14 ارديبهشت 1392برچسب:احاديث,عزاداري,حسيني,فاطمه شهيده,
ارسال توسط قناد

تصوير قفل درب خانه بي بي فاطمه س

السلام عليك يا اهل بيت النبوه

 

 

5drlfxxeomfaufz4vg5.jpg

 




تاریخ: جمعه 13 ارديبهشت 1392برچسب:,
ارسال توسط قناد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 43
بازدید ماه : 1486
بازدید کل : 40550
تعداد مطالب : 326
تعداد نظرات : 76
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


دعای عظم البلا
دعای فرج  ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ
ذکر کاشف الکرب  ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ
روزشمار فاطمیه سوره قرآن ذکر روزهای هفته پخش زنده حرم انقلاب اسلامی
.  .

آپلود نامحدود عکس و فایل

آپلود عکس




ابزار های عاشقانه برای وبلاگ

کد زیبا سازی لینک ها



کد کج شدن تصاوير